onsdag 13 oktober 2010

Så här stoppar jag världens bästa fotbollspelare!

Mentala bilder
Att resa i tiden är omöjligt. Att stoppa Messi ska kännas naturligt. Träna med ett gäng 7-åringar i ett par veckor. Låt dem utmana dig med dribblingar. Smäll på. Tackla dem. Visa vem som bestämmer. Snart har du skapat en bra mental bild i ditt huvud. Steg 2: Var positiv, blunda och tänk på att du sedan möter någon ytter i Skövde eller Halmia.
Du äger. Om någon vecka är du snart redo.

Ta hjälp av lagkamraterna
Tänk så här: Vad är du bättre på än Messi? Förmodligen allt som inte har med fotboll att göra. Tyvärr räcker inte det. Messi är världens bästa med boll. Men utan boll är han inte lika bra. Klas Ingesson var bättre. Se till att han inte får boll. Styr dina lagkamrater, håll spelet på den andra kanten. Barcelonas Xavi slår 3 gånger så mycket passningar till rätt adress än alla andra- punktmarkera dina motståndares speluppläggare.
Får han ändå boll. Var aldrig ensam. Då kan det vara som att möta Hells Angels i en mörk gränd (inte bra!). Enda sättet är att hjälpas åt. Ha understöd. Stanna farten. Ring 112.

Gå på kropp
Messi pissar på världens vänsterbackar när han börjar snurra runt. Så pissa tillbaka. Hitta saker som gör honom arg. Fråga om han lider av Messie-syndromet (Se här- det finns!), kalla honom dvärg, slå honom i magen. Materazzi lyckades med Zidane, du kan lyckas med Messi. Om inget funkar- kapa honom så att han inte kan fortsätta. Det röda kortet får du ta för alla vänsterbackars skull.


3 kommentarer:

  1. Fan va man älskar din inställning Texas. Sluta med fotbollen och bli Mentalcoach i Klubben, we need you!!!

    SvaraRadera
  2. Gillar slutknorren. Rock on Texas!

    SvaraRadera