måndag 1 november 2010

Så här såg jag ut 1998

Anledningen till att jag har stannat i över ett decennium i HBK har en förklaring.
Gräset är inte alltid grönare på andra sidan.

Brist på professionalism
Min förre lagkompis Sebastian Johansson flyttade till turkiska Malatyaspor. Fick vänta i fem månader på sin lön. Fick checkar utan täckning. Åkte buss i sjutton timmar på smala, illa underhållna vägar i bergig terräng. Flög ner en arbetslös kompis i tre månader för att klara av tillvaron när det var som tuffast. Spelar nu i Örgryte för tryggheten.

Mobbning
Efte gymnasiet lämnade jag Tranås för att flytta till storstan och Gais. Mina lagkamrater hälsade mig välkommen med att färga mitt hår kolsvart. När jag gick till frisören blev det rosa. Efter ett halvår var mitt hår normalt igen. På dagarna jobbade jag extra som lärare i en skola i Örgryte. Rikemansbarnen mobbade mig varje dag på skolgården. "Du ser för jävlig ut och Gais är bajs".

Ensamheten
Ex-landslagsmannen Mikael Nilsson, tidigare HBK, ville egentligen bli möbelsnickare. Men han blev för bra i fotboll och tillslut hamnade han i Grekland. Väl där blev han ensam. När han själv jobbade och hade match, firade andra helg. Hade aldrig en ledig lördag och söndag- spelarna var inlåsta på hotell före och efter match. På vardagarna när han var ledig brukade han ha grillfester för sig själv.
1998

1 kommentar:

  1. Fatta inte varför du är rädd för att klippa dig Texas;)

    SvaraRadera